dansdocente bianca

Ballet- en dansschool Bianca Danst staat o.l.v. gediplomeerd, gepassioneerd en ervaren dansdocente Bianca Groenewegen van der Weiden.

Zij studeerde af aan de Rotterdamse Dansacademie, is sinds 2017 de trotse eigenaresse van Ballet- en dansschool Bianca Danst en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Dansdocent van Dansbelang met ****

Alle ballet- en danslessen worden door Bianca zelf gegeven.

"Als 4-jarig meisje begon ik in Zoetermeer met balletles. Met tranen ging ik naar binnen en met een lach kwam ik naar buiten. Sindsdien heeft het dansen mij nooit meer losgelaten. Bij Balletschool Marcella in Waddinxveen groeide mijn enthousiasme voor ballet en dans en hier liggen ook mooie herinneringen. Ik volgde steeds meer lessen in de week en deed vervolgens auditie voor de vooropleiding van de Rotterdamse Dansacademie (tegenwoordig Codarts).

Daarna volgde en voltooide ik de vakopleiding van de Rotterdamse Dansacademie: een intensieve 4-jarige opleiding op HBO niveau. Heel bewust koos ik indertijd voor de studierichting Docent Dans, aangezien mijn passie voor dans echt bij het lesgeven ligt. Naast de vele dansuren komen hier o.a. ook de vakken didaktiek, pedagogiek, muziek en anatomie aan bod. Een kleine kanttekening is dat dansdocent helaas geen beschermd beroep is. Wel of geen HBO diploma…een ieder die het leuk vind kan in feite les geven. Dit maakt dat er grote verschillen zijn tussen scholen en docenten.

Direct na mijn afstuderen in 2000 ben ik fulltime gaan lesgeven. Eerst op allerlei verschillende scholen en culturele instellingen en vervolgens ben ik 17 jaar lang als vaste dansdocent en coördinator dans bij een centrum voor de kunsten werkzaam geweest. In 2017 besloot ik mijn jeugddroom achterna te gaan; het starten van mijn eigen school 🙂

Nog altijd volg ik diverse bijscholingen en workshops. Inspirerend was bijvoorbeeld de Teacher Training Seminar bij de Nationale Balletacademie. Ook volg ik graag lessen van voormalig danseres Jane Lord. In 2019 heb ik de opleiding tot Taal- en Rekendansdocent gevolgd en deze met goed resultaat afgerond."

Inmiddels geef ik dus al heel wat jaren les. In de loop der jaren zijn diverse leerlingen aangenomen bij een dansvakopleiding. Nog steeds maakt het lesgeven mij blij en kan ik enorm genieten van kleine en grote ontwikkelingen die ik in de lessen zie.

Bianca's speerpunten

biancadanst-dans-school-waddinxveen-hexagon-magenta-2b
persoonlijk en betrokken
biancadanst-dans-school-waddinxveen-hexagon-groen-2b
geen overvolle groepen
biancadanst-dans-school-waddinxveen-hexagon-roze-2b
positieve benadering
biancadanst-dans-school-waddinxveen-hexagon-oranje-2b
aandacht voor detail