Ballet- en dansschool

Op 26 augustus 2017 ging ‘Bianca Danst’ van start met een kennismakingsdag. In de weken die volgden was het afwachten…zouden er kinderen komen en blijven? Na de eerste maand had de school tien leerlingen verdeeld over vier lessen. Dat waren dus hele kleine groepjes! Een half jaar later was het aantal leerlingen flink toegenomen en in juni 2018, nog geen jaar na de start van de school, kon er al een kleine theatervoorstelling worden gegeven. 

In het tweede seizoen groeide het leerlingen aantal flink en in februari 2019 was er een mooie mijlpaal: 100 leerlingen. Met een grote eindvoorstelling in theater Het Evertshuis in Bodegraven werd het tweede seizoen afgesloten. Het derde seizoen werd het lesaanbod wederom uitgebreid. En zo groeide het aantal lessen in twee jaar tijd van 4 naar 14!

In september 2019 won Ballet- en dansschool Bianca Danst de Waddinxveense Cultuurprijs 2019! Wat een geweldige verrassing. Een prijs om trots op te zijn! In de daarop volgende periode ging de groei, wat betreft lesaanbod en leerlingen aantal, gestaag door (zelfs in de moeilijke coronatijden). In het jaar 2021 werd er vooral gekeken naar mogelijkheden binnen alle toen heersende beperkingen, wat resulteerde in bijzondere activiteiten en warme contacten.

Op 27 augustus 2022 werd het 5-jarig bestaan van de school gevierd met een feestelijke en zeer druk bezochte open dag. Dit jubileum seizoen werd afgesloten met twee prachtige voorstellingen in de grote zaal van theater Castellum in Alphen.

Inmiddels is het 6e seizoen van Ballet- en dansschool Bianca Danst van start gegaan. Hoewel het aantal lessen en leerlingen de afgelopen jaren mooi is gegroeid, blijft het persoonlijke karakter van de school een zeer belangrijke peiler!

bianca danst staat voor

passie

passie voor het vak, passie voor lesgeven, passie voor ballet en dans

plezier

plezier in het lesgeven, plezier tijdens de les, plezier met elkaar

kennis

het op positieve wijze leren over ballet en dans, afgestemd op elke leeftijd en elk niveau

kwaliteit

lessen van een HB0-gediplomeerd en ervaren vakdocent dans