Klassiek ballet

Vanaf 7 jaar

Klassiek ballet 1+2
Klassiek ballet 1 is voor kinderen vanaf 7 jaar. Deze les is een hele geschikte en leuke les om meer te leren over klassiek ballet. Er zijn oefeningen aan de barre, in het midden en over de diagonaal. Soms rustig en met beheersing, dan juist weer snel of vrij. Daarnaast zijn er dansopdrachten waarbij er ruimte is voor improvisatie en fantasie.
Klassiek ballet 2 is een mooi vervolg op klassiek ballet 1. De oefeningen in deze les zijn (t.o.v. klassiek 1) net wat complexer en de techniek al wat meer verfijnt. Natuurlijk wordt ook het dansplezier niet vergeten!  Klassiek 2 is voor kinderen vanaf 8 jaar.

Klassiek ballet 3
Klassiek ballet 3 is voor leerlingen vanaf 9 á 10 jaar. Deze les heeft al duidelijk de structuur zoals die bij een balletles hoort: eerst zijn er oefeningen aan de barre, daarna wordt er in het midden gedanst (coördinatie, balans, draaien, kleine choreografieën) en de les eindigt met fijne sprongen door de hele zaal. Veel aandacht wordt besteed aan dansbeleving, een correcte houding, techniek en muzikaliteit.

Klassiek ballet – Plusklas
De Plusklas is een extra les als aanvulling op een reguliere balletles. Bedoeld voor balletleerlingen vanaf 7 jaar, met extra motivatie, enthousiasme en/of talent.
Gedurende het seizoen zijn er 14 lessen, verdeeld over 3 leslesblokken. Hierin wordt er steeds een ander thema/aspect van het klassieke ballet (of gerelateerd aan ballet) uitgediept.
Deelname is op uitnodiging van of in overleg met de docent.

bianca-danst-ballet-dans-school-waddinxveen-37-site-lr-vk

Inschrijven

Klassiek ballet

Lesdag en -tijd:
Woensdag 14.45 – 15.30 uur Klassiek ballet 1
Donderdag 16.30 – 17.30 uur Klassiek ballet 2
Woensdag 15.40 – 16.40 uur Klassiek ballet 3
Maandag 17.40 – 18.30 uur Plusklas (blok 1+3)
Dinsdag 17.00 – 17.50 uur Plusklas (blok 2)