Dansworkshops

Voor peutergroepen en primair onderwijs

Jonge kinderen hebben een natuurlijke drang tot bewegen en beleven daaraan echt plezier. Het belangrijkste bij een workshop op uw peutergroep of basisschool, is dan ook het ervaren van plezier tijdens het dansen. Daarnaast levert dans ook een enorme bijdrage op sociaal, motorisch en cognitief vlak.

> Kindercentra/Peutergroepen
Met aansprekende thema’s, liedjes, (prenten)boeken en attributen worden de kinderen geprikkeld en uitgedaagd om gevarieerd te bewegen en hun grenzen te verleggen. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met de (kortere) spanningsboog van deze jonge kinderen. Ook voor leidsters van de groep kan de workshop ideeën geven om met de kinderen te bewegen/dansen.
De tijdsduur van een workshop voor deze leeftijdsgroep is ongeveer 40 tot 50 minuten.

> Primair onderwijs (groep 1 t/m 4)
Dansen is leuk! En van dansen worden leerlingen actief, alert en vrolijk. Het is zelfs bewezen is dat kinderen die op de basisschool les krijgen, terwijl ze daarbij bewegen, beter kunnen rekenen en spellen! En ook blijkt dat kinderen zich na het bewegen beter kunnen concentreren. Daarnaast kan dans een grote bijdrage leveren aan samenwerking, (zelf)vertrouwen en creatief denken.
Voldoende redenen dus om dans in het primair onderwijs aan te bieden!
Zowel een eenmalige workshop als een lessenreeks is mogelijk.

Er zijn verschillende thema’s waaruit gekozen kan worden, maar het is vaak ook mogelijk om aan te sluiten op een thema waar de groep op dat moment mee bezig is.

bianca-danst-ballet-dans-school-waddinxveen-school-b-site-lr-vk

contact opnemen

Dansworkshops