Welkom!

Wat leuk dat je een kijkje neemt hier op de website van Ballet- en dansschool Bianca Danst!
Ik ben benieuwd wat jouw aandacht trok in de foto of in de tekst, waardoor je interesse is gewekt.

Misschien heb je een dochter of zoon die van bewegen en/of dansen houdt?
Wellicht wil je meer weten over de les waar je net iets over hebt gelezen?
Of misschien heb je zelf wel eens dans- of balletles gevolgd?

Ik zal mij eerst even voorstellen. Zelf vind ik het ook altijd prettig om te weten wie er ‘schuil’ gaat achter een stuk tekst, foto of website. Zo leer je mij wat beter kennen en tegelijk vertelt je dit ook meer over de school en de lessen.
Mijn naam is Bianca Groenewegen van der Weiden. Als 4-jarige begon ik met balletles in mijn toenmalige woonplaats Zoetermeer. Toen ik op ongeveer 8-jarige leeftijd naar Waddinxveen verhuisde, vervolgde ik mijn lessen bij Balletschool Marcella. Wat een fijne tijd had ik daar! Goede lessen, met een prettige sfeer in de groep. Dat is iets wat waar ik nu ook met mijn eigen school waarde aan hecht. Ook zijn er vriendschappen ontstaan. En…wat ik me toen (als jong en timide meisje) nog niet realiseerde, is dat het dansen mijn zelfvertrouwen een flinke boost gaf.
Dit zelfvertrouwen en het positieve gevoel wat ballet en dans mij bracht, groeide uit naar een doel! Ik wilde later ‘balletjuf’ worden. Na heel wat jaren van hard werken, met vele mooie, maar ook moeilijke momenten, werd dat doel behaald! In 2000 studeerde ik af als 1e graads bevoegd dansdocent aan de Rotterdamse Dansacademie. (tegenwoordig Codarts). Sindsdien ben ik gaan lesgeven en dat doe ik nog altijd met enorm veel plezier.

In 2017 startte ik Ballet- en dansschool Bianca Danst. Op de foto die je naar deze pagina bracht, staan leerlingen van de school. Want om de leerlingen draait het allemaal. Dankzij de leerlingen kan ik doen wat ik zo graag doe; ballet- en dansles geven! Op positieve wijze mijn kennis van het vak overdragen en zorgen dat jong en oud(er) tijdens de lessen dat fijne gevoel krijgen, wat ik als kind ook kreeg tijdens het dansen. Dat positieve gevoel ervaar ik tijdens de ballet- en danslessen overigens nog altijd, maar dan nu als dansdocent :-).

Ben jij op zoek naar een school met een prettige sfeer en een persoonlijke ‘touch’, waarbij zowel het plezier als ook de kwaliteit van belang is?
Neem dan eens een kijkje bij het lesaanbod om te ontdekken welke lessen er zoal zijn.

Een les uitproberen? Dat kan middels een proefles. Ik ben benieuwd welke les jou/jullie interesse heeft! Je kunt de proefles zelf inplannen via de website en hierbij de door jouw gewenste datum selecteren. Heel eenvoudig!

En…mocht je vragen hebben m.b.t. de lessen; stel ze gerust. Ik beantwoord ze graag.

Hartelijke groet, Bianca Groenewegen van der Weiden