Docent

Ballet- en dansschool Bianca Danst staat o.l.v. gediplomeerd en ervaren dansdocente Bianca Groenewegen van der Weiden. Alle lessen die in het lesrooster staan vermeld worden door Bianca zelf gegeven.

Het verhaal van Bianca:
Als 4-jarig meisje begon ik in Zoetermeer met balletles. Met tranen ging ik naar binnen en met een lach kwam ik naar buiten. Sindsdien heeft het dansen mij nooit meer losgelaten. Bij Balletschool Marcella in Waddinxveen groeide mijn enthousiasme voor ballet en dans en hier liggen ook mooie herinneringen. Ik volgde steeds meer lessen in de week en deed vervolgens auditie voor de vooropleiding van de Rotterdamse Dansacademie (tegenwoordig Codarts). Daarna volgde en voltooide ik de vakopleiding van de Rotterdamse Dansacademie: een intensieve 4-jarige opleiding op HBO niveau.
Heel bewust koos ik indertijd voor de studierichting Docent Dans, aangezien mijn passie voor dans echt bij het lesgeven ligt. Naast de vele dansuren komen hier o.a. ook de vakken didaktiek, pedagogiek, muziek en anatomie aan bod.
Een kleine kanttekening is dat dansdocent helaas geen beschermd beroep is. Wel of geen HBO diploma…een ieder die het leuk vind kan in feite les geven. Dit maakt dat er grote verschillen zijn tussen scholen en docenten.
Direct na mijn afstuderen in 2000 ben ik fulltime gaan lesgeven. Eerst op allerlei verschillende scholen en culturele instellingen en vervolgens ben ik 17 jaar lang als vaste dansdocent en coördinator dans bij een centrum voor de kunsten werkzaam geweest. In 2017 besloot ik mijn jeugddroom achterna te gaan; het starten van mijn eigen school 🙂
Nog altijd volg ik diverse bijscholingen en workshops. Inspirerend was bijvoorbeeld de Teacher Training Seminar bij de Nationale Balletacademie. Ook volg ik graag lessen van voormalig danseres Jane Lord. In 2019 heb ik de opleiding tot Taal- en Rekendansdocent gevolgd en deze met goed resultaat afgerond.

Over mijn werkwijze: In de lessen die ik geef vind ik het belangrijk dat er een fijne sfeer is waarin ieder individu zich op zijn gemak voelt. Tevens hecht ik waarde aan een stukje persoonlijk contact met de kinderen, cursisten en ouders, omdat er zo ook betrokkenheid en vertrouwen ontstaat. Ik hoop in alle lessen die ik geef, mijn plezier en mijn passie voor dans/ballet over te dragen. Dat enthousiasme is eigenlijk het uitgangspunt, omdat van daaruit een mooi proces met kleine en grote ontwikkelingen ontstaat. Want uiteindelijk is dat wat ik als docent graag wil: dat mijn leerlingen iets leren, dat je ze ziet groeien en genieten!

Bianca is ‘volledig geaccrediteerd’ en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Dansdocent van Dansbelang met ****

In de periode van 2006 tot heden zijn diverse leerlingen van Bianca aangenomen bij een dansvakopleiding en/of productie. Klik hier voor een overzicht.

Als klein meisje…
Pas de deux op spitzen,
Jump and joy!
Scroll naar boven