De school

Hoe het begon…. In het voorjaar van 2017 vormden zich de eerste plannen voor het oprichten van Ballet- en dansschool Bianca Danst. Na het vinden van een mooie ruime zaal op een centrale locatie in Waddinxveen (sportpark de Sniep) konden deze plannen verder worden uitgewerkt .

Op 26 augustus 2017 ging de school van start met een kennismakingsdag. In de weken die volgden was het afwachten…zouden er kinderen komen en blijven? Na de eerste maand had de school tien leerlingen verdeeld over vier lessen. Dat waren dus hele kleine groepjes! Een half jaar later was het aantal leerlingen flink toegenomen en in juni 2018, nog geen jaar na de start van de school, was de allereerste voorstelling een feit!
In het tweede seizoen groeide het leerlingen aantal flink en in februari 2019 was er een mooie mijlpaal: 100 leerlingen. Met een grote eindvoorstelling in theater Het Evertshuis in Bodegraven werd het tweede seizoen afgesloten.
Het derde seizoen werd het lesaanbod wederom uitgebreid. En zo groeide het aantal lessen in twee jaar tijd van 4 naar 14!
In september 2019 won Ballet- en dansschool Bianca Danst de Waddinxveense Cultuurprijs 2019! Wat een geweldige verrassing. Een prijs om trots op te zijn!
Wij zitten inmiddels in het vijfde seizoen. Zowel peuters, kinderen, tieners als ook volwassenen kunnen terecht; van beginner tot meer gevorderd. Er zijn balletlessen voor jong en oud(er), er is spitzenles, dansmix voor kids, klassiek/modern voor volwassenen en voor de allerjongste dansers en danseresjes is er peuterdanspret en kleuterdanskriebels.
Op 26 augustus 2022 bestaat de school precies 5 jaar!

De school staat voor: Passie&Plezier en Kennis&kwaliteit.
Passie > passie voor het vak, passie voor lesgeven, passie voor dans
Plezier > plezier in het lesgeven, plezier tijdens de les, plezier met elkaar
Kennis > het op positieve wijze leren over ballet en dans, afgestemd op elke leeftijd en elk niveau
Kwaliteit > lessen van een HB0-gediplomeerd en ervaren vakdocent dans

Andere speerpunten zijn:
– geen overvolle groepen
– een persoonlijke ‘touch’
– aandacht voor detail
– tijdens lessen elkaar niet beconcurreren, maar motiveren!

Benieuwd naar ervaringen van anderen? Neem een kijkje bij de recensies op deze website.
Bekijk hier een filmpje voor een impressie van de school, het lesaanbod en de activiteiten.

Sniepweg 13J: de leslocatie van Ballet- en dansschool Bianca Danst.