Taal- en Rekendans®

Met plezier al bewegend, dansend, zingend, spelend en rijmend de taalvaardigheid vergroten en aan rekendoelen werken.
Ballet- en dansschool Bianca Danst biedt in de regio Waddinxveen, Gouda, Alphen a/d Rijn ook Taaldans® en Rekendans® lessen aan!

In de lessen Taal- en Rekendans vindt u als professional alle doelen terug die door het SLO opgesteld zijn op het gebied van rekenen en de taalontwikkeling. De danslessen sluiten aan op het thema en de woordenlijst uit de groep of klas.
In de Taal- en Rekendansles ervaren de kinderen deze begrippen nog een keer met het hoofd, hart en lichaam. Zo leren ze al spelenderwijs en vol energie nieuwe woorden en begrippen, luisteren ze naar de muziek en worden (specifieke) woorden tijdens het bewegen benoemd en herhaald. Hierbij wordt de natuurlijke beweeglijkheid van het kind ingezet als kracht.

Wat levert Taal- en Rekendans® op?

  • Snelle uitbreiding van de woordenschat
  • Een kind eigen manier van leren, op natuurlijke wijze (door beweging, spel, zang)
  • Door dóen en zingen tegelijkertijd blijven begrippen beter hangen
  • Door het gebruik van bijpassende materialen wordt de fantasie en creativiteit geprikkeld en komen woorden en begrippen nog meer tot leven
  • Grotere ouderbetrokkenheid (ouders kunnen koen kijken naar een afsluitende les)
  • Betere toetsresultataten
  • Directe werkdrukvermindering
  • heel veel meer…

Taal- en Rekendans is bedoeld voor en gericht op peuters en kleuters op de voorschool en groep 1, 2 en 3 van de basisschool.

Een vakdocent voor de klas
Bianca Groenewegen van der Weiden geeft al heel wat jaren met veel plezier en vol overgave les aan kinderen. Met de jaren groeide haar enthousiasme voor het jonge kind. Deze passie als ook de passie voor dans, leidde tot het volgen en succesvol afronden van de opleiding tot Taaldans en Rekendans docent.
Bianca: ‘Taal- en Rekendans is echt een verrijking. Voor het onderwijs, voor de leerkracht, voor de leerlingen en ook voor mijzelf. Het is gaaf om een les te creëren die haarfijn aansluit bij de (op dat moment actuele) leerdoelen, maar ook bij de beleving van het jonge kind. En het is helemaal mooi als je de kinderen ziet groeien en genieten!’

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw school? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op via het contactformulier op deze site.

Scroll naar boven