Naar de kinderboerderij – Peuterdanspret!

Hoe leuk is het om met je peuter een bezoekje te brengen aan de kinderboerderij. En zeker ook in de lente! Jonge diertjes ontdekken, bekijken, aaien. Als moeder zijnde ging ik er altijd graag met mijn eigen kinderen naartoe. En zelfs nu ik geen peuter meer in huis heb, vind ik het eigenlijk nog steeds leuk om eventjes langs te wippen. En mijn kinderen ook 🙂
De lente en jonge dieren gebruik ik ook graag als thema tijdens de peuterdanslessen.
Maar…vooralsnog zijn er geen danslessen binnen in de dansschool en ook een bezoekje aan de kinderboerderij zit er nog niet in. En juist daarom is het eigenlijk nog leuker om toch iets met dit thema te doen. Hierbij heb ik ook het plan opgepakt om iets te betekenen voor Kinderboerderij Dierendal in Waddinxveen.

In vervolg op de zeer geslaagde peuteractiviteit ‘Coco kan het’ is er daarom nu de online special: ‘Naar de kinderboerderij!‘ Speciaal voor peuters van 2 tot 4 jaar.
Het zonnetje schijnt en we gaan op pad. Ga je gezellig mee? We gaan naar de kinderboerderij. Onderweg komen we de mooiste bloemen tegen. En bij de kinderboerderij is het feest! Wat zijn er veel jonge diertjes; konijntjes, lammetjes, geitjes.

Wat houdt deze online special in?
Je ontvangt een digitale dansles voor thuis, waarin ik samen met jouw peuter dans op uiteenlopende soorten muziek. De video (met een duur van ongeveer 30 minuten) is mooi vorm gegeven, en bevat zelfs beelden van de diertjes van Dierendal. Super leuk om naar te kijken dus, maar tegelijk ook heel uitnodigend om te bewegen en te dansen. Bovendien is de les is heel geschikt om meerdere keren te bekijken/te volgen.

Wat kan ik verwachten van de dansles?
– kennismaking/begroeting met Kruimel de Dansmuis
– warming-up 1: hoofd, schouder, elleboog, teen
– warming-up 2: op pad
– oefening 1: groeien en bloeien
– beelden vanuit de kinderboerderij
– korte verhaaltjes over de jonge dieren
– oefening 2: kuikentje uit het ei
– oefening 3: in de wei (lammetjes en geitjes)
– oefening 4: konijntjes en hazen
– een rustig afsluiting
– ondertussen wordt al dansende de taalvaardigheid vergroot
Extra’s
Je ontvangt per post een pakketje met:
– een kleurplaat
– materiaal voor oefening 2
– een leuke lente knutselopdracht, incl. materialen

De kosten voor de videoles, incl. extra’s, zijn slechts € 8,50
>>> Om kinderboerderij Dierendal in Waddinxveen een hart onder de riem te steken, zal Ballet- en dansschool Bianca Danst 25% van dit bedrag (per aanmelding) doneren aan Dierendal.

Meld jouw peuter nu aan en wanneer jij (rustig en met wat drinken in de hand) jouw vrolijk dansende peuter ziet, dan geeft dat jou vast ook een glimlach op het gezicht!

Reactie van ouders n.a.v. eerdere online special:

‘We hebben ons enorm vermaakt met de online les en het knutselpakket’
‘De online special is hier een groot succes, we hebben de les al meerdere keren gedaan!’
‘Wat is het een feestje om jouw post te ontvangen!