Klassiek/modern volwassenen

De basis van deze les is klassiek ballet, met hierbij een ‘vleugje’ moderne dans.
Vooral ballet is een dansvorm die voor iedere leeftijd heel geschikt is. Je hoeft niet lenig te zijn of maatje 36 te hebben, het gaat vooral om het in beweging zijn en het dansplezier.
In de lessen wordt er gewerkt aan het onderhouden of verbeteren van de conditie en de fysieke mogelijkheden zoals souplesse, kracht, een goede houding en coördinatie. Dit met dansante oefeningen aan de barre en in het midden.
Moderne dans is ontstaan als tegenreactie op het klassiek ballet en hoewel moderne dans (daarom) dus heel anders is dan klassiek ballet, vullen deze stijlen elkaar juist ook enorm aan. Moderne dans kenmerkt zich door natuurlijke aspecten zoals gewicht, zwaartekracht, adem, spanning en ontspanning.
De huidige groep bestaat uit vrouwen in de leeftijd van 28 jaar t/m 55+ 

Ben je benieuwd of het iets voor je is? Lijkt het je leuk, maar durf je de stap niet te nemen? Of heb vroeger ooit eens gedanst en wil je het weer oppakken? 
Twijfel niet en meld je aan! Voor je het weet zeg je dat je het veel eerder had moeten doen..;-)

Gedurende het seizoen zijn er drie korte cursussen van 10 lessen (herfstblok, winterblok, lenteblok). 
Dit biedt de mogelijkheid om een geheel seizoen te dansen, maar ook de mogelijkheid om voor een kortere periode de les te volgen (of uit te proberen).

Na een lange gedwongen ‘tussenstop’, gaan we binnenkort weer starten met de klassiek/modern voor volwassenen!! Het gaat hierbij om een lenteblok van 3 lessen. Voor de zomerstop zich aandient, nog even actief in beweging en ervaren hoe enorm fijn het is om te dansen. We dansen buiten naast de dansschool en indien de situatie het toestaat, zal de les binnen worden gegeven. Let op: er is beperkt plek.

Lesdata seizoen 2020/2021:
Herfstblok > do. 17 sept. t/m 26 nov.
Winterblok > geannuleerd
Lenteblok > do. 3 juni t/m 17 juni

Ook voor volwassenen:
* Klassiek ballet op donderdagochtend
* de online cursus Ballet Inside & Insight!

LesdagLestijdLeeftijd
Donderdag18.50u.-19.50u.Volwassenen