Dansmix en Moderne Dans

Dansmix groep – groep 3/4/5
Bij dansmix worden diverse dansstijlen afgewisseld en op elke school wordt hier weer een andere invulling aangegeven. Bij Bianca Danst is er bij dansmix een combinatie van de stijlen: moderne dans, klassiek ballet en jazzdans. We bewegen stoer en strak, sierlijk en licht, rollen over de vloer, staan aan de barre en springen en swingen. Er is hierbij een grote variëteit in muziek: eigentijds, klassiek, instrumentaal, bekend en onbekend.  
Een leuke, gevarieerde en energieke les dus, voor kinderen die niet specifiek voor een bepaalde dansstijl willen/kunnen kiezen. 

Moderne dans – v.a. 11 jaar

Een dynamische en veelzijdige dansvorm, waarbij je je fijn kunt uit- en inleven!
Moderne dans is ooit ontstaan als tegenreactie op klassiek ballet en gebaseerd op bewegingen zoals lopen, rennen, springen, draaien, loslaten en aanspannen. Deze manier van dansen ligt dichterbij onze dagelijkse bewegingen en voelt daardoor natuurlijk aan.
Belangrijke elementen in de les zijn: techniek, floorwork, dansgevoel, flow en zwaartekracht (het loslaten en aanspannen). Hierbij is ook aandacht voor houding, kracht en lenigheid, samenwerking. muzikaliteit en ruimtegebruik.
Er is een grote variëteit in muziek: eigentijds, klassiek, instrumentaal, bekend en onbekend. 

LesdagLestijdLeeftijd
Zaterdag11.35u.-12.35u.groep 3/4/5
Donderdag17.40u.-18.40u.v.a. 11 jaar

Scroll naar boven