Voorstellingen

Lustrum voorstelling!
Ballet- en dansschool Bianca Danst bestaat 5 jaar! We vieren dit o.a. met een grote voorstelling op zaterdag 17 juni 2023 in theater Castellum in Alphen a/d Rijn!
Dit keer staat het verhaal van het bekende ballet ‘De Notenkraker’ centraal, maar wel met een twist… Elke groep en elke dansstijl krijgt eigen rol in dit verhaal.
Er zullen twee voorstellingen zijn; voorstelling 1 is om 14.00u. en voorstelling 2 is om 17.00u. Kom jij/komt u ook??


Ouders en leerlingen worden per mail via voorstellingsinfobrieven geïnformeerd over allerlei leuke, maar ook belangrijke en praktische zaken m.b.t. de voorstelling.
Hieronder even enkele korte belangrijke punten uitgelicht:

Doorloop op woensdag 31 mei in de dansschool
> Doorloop A is van 14.45u.tot 16.00u.
> Doorloop B is van 16.30u. tot 18.00u.
De reguliere lestijden op deze dag vervallen!

Aanwezig bij doorloop A: Kleuterballet groep 1/2 van de woensdag en donderdag, Kinderballet groep 3/4 van de woensdag, Klassiek groep 3/4/5 van de donderdag en Dansmix groep 4/5/6 van de zaterdag. Let op: dansmix blijft tot 17.00u.!
Aanwezig bij doorloop B: Kleuterballet groep 1/2 van de zaterdag, Kinderballet groep 2/3 van de zaterdag, Klassiek groep 5/6 van de woensdag, Klassiek 9+ en 14+, Modern tieners en de Volwassenen
Aanwezig bij doorloop A+B: Dansklas Avancez, Sofie, Britt, Thijme

Groepsindeling 17 juni theater Castellum.
Welke groepen danst in welke voorstelling? Hieronder de groepsindeling:

Voorstelling 1
-Kleuterballet groep 1/2 – lestijd wo. 13.50u.
-Kleuterballet groep 1/2 – lestijd do.  15.35u.
-Kinderballet  groep 3/4 – lestijd wo. 14.40u.

Voorstelling 2
-Kleuterballet groep 1/2 – lestijd za. 09.50u.
-Kinderballet groep 2/3 – lestijd za. 10.45u.
-Klassiek groep 3/4/5  – lestijd do. 16.30u.

Voorstelling 1+2 (dus beide!)
-Dansmix groep 4/5/6       
-Klassiek ballet groep 5/6  
-Klassiek ballet v.a. 9 jaar
-Moderne dans v.a. 11 jaar
-Klassiek+spitzen v.a. 13 jr.
-Dansklas Avancez! 
-Volwassenen

Filmregistratie
De film van de voorstelling is te bestellen via de LedenApp. Ga in het menu naar cursus of evenement boeken.

Meer informatie voor ouders en leerlingen in terug te vinden in de speciale ‘voorstelling infobrieven’.


‘Avonturen aan zee’
Op 16 juni 2022 ‘dansten leerlingen (van 4 t/m 80 jaar!) voor twee uitverkochte zalen van theater Het Evertshuis in Bodegraven.
Met het thema ‘Avonturen aan Zee’ werd er een veelzijdige voorstelling gebracht met lieve, stoere, mooie en spannende choreografieën. Schippers op zee, zeemeerminnen, schitterende zonnestralen, golven, zeevogels en meer. Het was geweldig om weer in het theater te staan.
Een mooie reactie van een ouder: ‘We willen je graag laten weten dat we genoten hebben van de voorstelling zaterdag en enorm onder de indruk zijn. Zo professioneel! Wat heb jij veel positieve energie en wat weet je dat geweldig in te zetten, in alles! Je hebt tot in detail over alles nagedacht. Jouw liefde voor het vak straalde door in ieder dansend kind!


‘Een kijkje in de keuken van…’
Op 26 juni 2021 was de opnamedag van de voorstellingsfilm ‘Een kijkje in de keuken van…’ Alle leerlingen vanaf 4 jaar deden aan deze bijzondere voorstelling mee. De ruime danszaal was voor deze dag omgetoverd in een heus mini-theater en mooie kostuums maakten het plaatje compleet.! De groepen dansten allemaal rondom het thema van de keuken; zo waren er koks, zoete toetjes, muizen, serveersters en meer.
Om na een lange lockdown en met alle ‘corona-perikelen dit in zo’n korte tijd te realiseren, was een uitdaging, die resulteerde in een super gave en geslaagde dag en film!


‘Ik ga op reis en ik neem mee…
Op zaterdag 15 juni 2019 stonden alle leerlingen (vanaf 4 jaar t/m volwassenen) in theater Het Eversthuis in Bodegraven met twee voorstellingen rond het thema ‘Ik ga op reis en neem mee…’. Wat was het leuk, sfeervol en geslaagd! 
De voorstelling werd geopend met een filmfragment waarbij leerlingen dansten op het treinstation en vandaar ging de reis met een grote koffer verder naar Schiphol. De inhoud van deze koffer was de rode draad van de voorstelling; van knuffel en waaier, tot handdoek en galajurk. 
Hoe gaaf om slechts twee jaar na de start van de school al een voorstelling van deze omvang te kunnen geven en ook nog eens in zo’n mooi theater. Vanuit de coulissen heb ik leerlingen zien stralen en genieten. Ik kijk dan ook terug op een geweldige dag! 


Cinderella’s Story
Op zaterdag 16 juni 2018 was de allereerste voorstelling van Ballet- en dansschool Bianca Danst!
Meteen al in het eerste jaar van de school een voorstelling…wie had dat gedacht? Ik niet 🙂 Alle leerlingen vanaf 3,5 jaar hebben opgetreden in het RABO Theater in Cultuurhuys de Kroon. Een verteller nam het publiek mee naar het verhaal van Assepoester. Leerlingen dansten als schoonmakers, feeën, paarden, lakeien en meer. Twee volle zalen met een enthousiast publiek.
Ik kijk terug op een bijzonder weekend en ben enorm trots op alle leerlingen die na zo’n korte tijd al op het podium stonden!

Scroll naar boven