Bianca Danst 5 jaarSpecials

Ballet- en dansschool Bianca Danst bestaat 5 jaar en daarom zullen er in seizoen 2022-2023 allerlei extra activiteiten en feestelijkheden zijn. Met als kers op de taart de grote voorstelling in de grote zaal van theater Castellum in Alphen a/d Rijn.

Bianca Dans 5 jaar – Specials!
Het seizoen is gestart met een feestelijke en druk bezochte open dag.
In de periode van september t/m april zijn er de zogeheten ‘specials’ (speciale workshops).
Sommige specials zijn alleen voor leden, andere specials zijn ook toegankelijk voor niet-leden. Het is van belang om je vooraf aan te melden, vol = vol. Leden kunnen eenvoudig aanmelden via de LedenApp. Geen lid? Meld je dan hier aan.
*Naast onderstaande specials zijn er natuurlijk ook nog de vakantie-activiteiten waarin wordt gedanst en geknutseld. Deze vind je hier.

Special 1 – TikTokDance > Ballet Terminologie
Het nummer ‘Candy Girl’ van Parov Stelar zorgde voor een tiktok challenge onder vele dans- en balletliefhebbers. Heel wat woorden en bewegingen vanuit de klassieke ballettechniek staan hierbij centraal. Krijg jij deze TikTok van de ballet terminologie onder de knie?
Voor wie? Voor iedereen vanaf 10 jaar met enige ervaring met dans of ballet
Wanneer? Dinsdag 20 september 17.45u.-19.00u.
Kosten? Gratis voor leden en niet-leden (cadeautje van de school)

Special 2 – Gastworkshop Balletrecepten met Maricelle Peeters
Een inspirerende workshop van Maricelle Peeters; balletdocente en schrijfster van het boek ‘Balletrecepten’. Maricelle Peeters volgde haaropleiding aan de Nel Roos Academie, de Rotterdamse Dansacademie en de Staats Choreografen School in Bulgarije. In 2018 verscheen haar boek Balletrecepten; een boek met boek alle ‘ingrediënten’ van de klassieke ballettechniek.
Voor wie? Voor leerlingen/cursisten vanaf 10 jaar
Wanneer? Dinsdag 18 oktober 17.30u.-19.00u.
Kosten? Gratis voor leden (cadeautje van de school)

Special 3 – Gastworkshop door danser en docent Lorenzo Koppenaal
Lorenzo Koppenaal studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de Purchase Conservatory of Dance in New York. Hij geeft momenteel o.a. (gast)lessen in Europa en Amerika; veelal klassiek en modern. In Lorenzo zijn lessen wordt uitdaging gecombineerd met plezier, passie en dynamiek.
Voor wie? Voor leerlingen vanaf 13 jaar t/m (jong-)volwassenen, met meerdere jaren ervaring met klassiek ballet
Wanneer? Woensdag 19 oktober 2022 – 17.50u.-19.10u.
Kosten? € 12,50. Geen kosten voor leerlingen die reeds op dit tijdstip les volgen.

Special 4 – Moeder en dochter workshop
Een uitje voor moeders en dochters! Thuis even de boel de boel laten en samen naar de dansschool om met elkaar deze o zo leuke workshop te volgen. Er wordt natuurlijk gedanst (een laagdrempelige les; geen ervaring nodig) en halverwege zullen we ook gezellig wat eten en drinken.
Voor wie? Voor leerlingen van 6 t/m 9 jaar en hun moeder
Wanneer? Dinsdag 22 november 17.45u.-19.00u.
Kosten? Gratis voor leden (cadeautje van de school)

Special 5 – Pyjama dance party
Kom in je pyjama of onesie naar de dansschool en neem een kussentje mee (want die wordt gebruikt!). Maar let op: geslapen wordt er niet; gedanst des te meer. We maken er een feestje van tijdens deze avondworkshop. Met de discobol, met de kussens en met elkaar! En na de workshop…; hup naar huis en zo je bed in om lekker te slapen.
Voor wie? Voor iedereen van 6 t/m 9 jaar
Wanneer? Dinsdag 7 februari – 17.45u.-18.45u.
Kosten? Gratis voor leden en niet-leden (cadeautje van de school)

Special 6 – Caractère Dans
Ik ben verheugd en trots om binnen de school leden en niet-leden kennis te laten maken met deze bijzondere, mooie en ook zo leuke dansvorm!
Caractèredans is gebaseerd op het dansmateriaal van culturen over de hele wereld. Het grote verschil met volksdans en werelddans is dat er ook allerlei elementen uit de klassieke ballettechniek worden toegepast. Zo begint een caractère dansles net als een klassieke balletles met oefeningen aan de barre, hoewel deze oefeningen wel anders van aard zijn dan bij een reguliere balletles. Vervolgens zijn er in het midden allerlei oefeningen met verschillende tempo’s en ritmes en wordt er ook samengewerkt. Caractèredans: een les waar je het warm van krijgt en waar je blij van wordt!
Voor wie? Tieners (vanaf 12 jaar) en jongeren met ervaring klassiek ballet
Wanneer? Nader te bepalen
Kosten?
Scroll naar boven