Bianca Danst 5 jaar

Ballet- en dansschool Bianca Danst bestaat 5 jaar en daarom zullen er in seizoen 2022-2023 allerlei extra activiteiten en feestelijkheden zijn.

Zo begint het nieuwe seizoen op zaterdag 27 augustus 2022 met een feestelijke open dag!
Ook zijn er allerlei leuke en bijzondere ‘specials’ die gedurende het seizoen worden aangeboden. In principe zullen deze ‘specials’ op dinsdagavond van 17.45u.-19.00u worden gegeven. Een enkele keer zal het om een andere dag/tijd gaan..

Programma Feestelijke open dag – 27 augustus 11.15u.-14.00u.
11.15u. > feestelijke start met een toost!
11.30u.-12.00u. > demonstatie spitzenles
13.00u.-13.30u. > mee-doe-les kleuterdanskriebels (v.a. 3,5 jaar)
En ook vanaf 11.15u.: drankjes en lekkers, vragenspeurtocht, feestelijke vlaggenlijn (kleur mee), allerlei leuke ballet en dansgeschenken, ballet- en danskleding (nieuw en tweedehands) en vanaf 12.00u. de mogelijkheid om een glitter tattoo te zetten.


Special 1 – 20 september 2022
TikTokDance > Ballet Terminologie
Voor iedereen vanaf 10 jaar met enige ervaring met dans of ballet.
Het nummer ‘Candy Girl’ van Parov Stelar zorgde voor een tiktok challenge onder vele dans- en balletliefhebbers. Heel wat woorden en bewegingen vanuit de klassieke ballettechniek staan hierbij centraal. Krijg jij deze TikTok van de balleterminlogie onder de knie?
Special 2 – 18 oktober 2022
Gastworkshop Balletrecepten
Een gastworkshop van Maricelle Peeters; balletdocente en tevens schrijfster van het boek ‘Balletrecepten’. Maricelle Peeters volgde haaropleiding aan de Nel Roos Academie, de Rotterdamse Dansacademie en de Staats Choreografen School in Bulgarije. In 2018 verscheen haar boek Balletrecepten; een boek met boek alle ‘ingrediënten’ van de klassieke ballettechniek.
Special 3 – 19 oktober 2022
Gastworkshop door danser en docent Lorenzo Koppenaal
Lorenzo Koppenaal studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de Purchase Conservatory of Dance in New York. Hij geeft momenteel o.a. (gast)lessen in Europa en Amerika; veelal klassiek en modern. In Lorenzo zijn lessen wordt uitdaging gecombineerd met plezier, passie en dynamiek.
>> Let op: deze workshop is niet op dinsdag, maar op woensdag.
Special 4 – 15 november 2022
Kostuum fotoshoot (o.v.b)
Special 5 – februari 2023
nog onbekend
Special 6 – 14 maart t/m 11 april 2023
Caractère Dans – lesblok van 5 lessen.
Ik ben verheugd en trots om binnen de school leden en niet-leden kennis te laten maken met deze bijzondere, mooie en ook zo leuke dansvorm!
Caractèredans is gebaseerd op het dansmateriaal van culturen over de hele wereld. Het grote verschil met volksdans en werelddans is dat er ook allerlei elementen uit de klassieke ballettechniek worden toegepast. Zo begint een caractère dansles net als een klassieke balletles met oefeningen aan de barre, hoewel deze oefeningen wel anders van aard zijn dan bij een reguliere balletles. Vervolgens zijn er in het midden allerlei oefeningen met verschillende tempo’s en ritmes en wordt er ook samengewerkt. Caractèredans: een les waar je het warm van krijgt en waar je blij van wordt!