Workshopdag Jane Lord

Op woensdag 13 november 2019 was er een wel heel speciale gast bij Ballet- en dansschool Bianca Danst. Zo’n 30 leerlingen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar kregen die dag les van Jane Lord.

Jane Lord is van oorsprong Amerikaanse danseres.  Zij heeft jarenlang als 1e soliste gedanst bij Het Nationale Ballet; het grootste ballet- en dansgezelschap van Nederland. Ze danste hier alle hoofdrollen, o.a. in bekende balletten zoals het Zwanenmeer en de Notenkraker.  Ook was Lord een veel gevraagde gast op balletgala’s in Berlijn, St. Petersburg, Moskou, Montreal. Tegenwoordig is Jane Lord werkzaam op de Nationale Balletacademie en is ze een veelgevraagd docent bij scholen en docententrainingen.

De workshopsdag werd o.a. georganiseerd vanwege het feit dat de school in september de Waddinxveense Cultuurprijs heeft gewonnen
Eerst was er een balletles voor de 7 t/m 9 jarigen, waarbij ook iets werd verteld over de Nationale Balletacademie, waar Jane Lord tegenwoordig werkzaam is. Daarna was het de beurt aan de 9 t/m 12 jarigen. Oefeningen aan de barre, pirouettes in het midden en sprongen van de ene naar de andere hoek.
Wat was het een geweldige en leerzame middag en wat was het voor de leerlingen een bijzondere en unieke ervaring om les te hebben van deze vrouw met een prachtige staat van dienst.

Klik hier voor een foto-impressie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven