Geslaagde zomerdans-special

De zomerdans-special was een succes!! Drie ochtenden met dans, ballet, creativiteit, spel en gezelligheid.De eerste ochtend begon met een namenspel en een dansles. Daarna werd er van alles verteld over het bekende ballet ‘Het Zwanenmeer’. Vervolgens kwamen er ‘materialen’ tevoorschijn, waar de leerlingen zelf een kostuum van gingen maken. Tijdens het knutselen werd er gezellig gekletst. Wat een fijne sfeer! Voordat het tijd was, werd er nog een begin gemaakt met het aanleren van de choreografie. 

De tweede ochtend startten we ook weer met een namenspel en een dansles. Daarna was er een ballet-vragen-bingo. De saté klinkt dan wel een beetje als jeté, maar is toch echt heel wat anders…. En dat die mooie rok van een ballerina een tutu heet en geen tulerule dat was wel duidelijk. Choreograaf was nog een beetje een onbekend woord. De meeste kinderen dachten toch echt dat de maker van een dans een geograaf heet…:-) Na dit spel was het weer knutseltijd en uiteraard werd er ook nog geoefend op de choreografie. . 

De derde ochtend werd er meteen gedanst. Vrij snel daarna gingen we aan de slag om het kostuum af te maken. Na een verkoelend ijsje buiten, werden de kostuums aangetrokken. Wauw…wat mooi! En wat een blije gezichten bij alle meiden. Voor iedereen nog een beetje make-up en toen verschenen de eerste ouders al.  Met een presentatie voor publiek en vervolgens nog een presentje, werd de zomerdans-special afgesloten. 

Het was leuk, het was gezellig, het was leerzaam. Wie weet….wordt vervolgd…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven