Klassiek ballet

Kinderballet, groep 2+3
In deze les leren de kinderen de basis van de klassieke ballettechniek. Er zijn korte oefeningen aan de barre, er is aandacht voor een goede houding, de kinderen leren welke balletposities er zijn, wat een plié is, een tendu, een walspas en ga zo maar door. Naast dit klassieke element worden er ook oefeningen gedaan met een speelsers karakter. Daarnaast maakt improvisatie deel uit van de les, waarbij aandacht is voor fantasie en muzikaliteit. 

Klassiek ballet, groep 4/5/6 en v.a. 10 jaar
De balletles voor deze leeftijd heeft al duidelijk de structuur zoals die bij een balletles hoort: eerst zijn er oefeningen aan de barre, daarna wordt er in het midden gedanst (coördinatie, balans, draaien, kleine choreografieën) en de les eindigt met fijne sprongen door de hele zaal. Veel aandacht wordt besteed aan dansbeleving, een correcte houding, techniek en muzikaliteit.  

Klassiek ballet, voortgezet onderwijs
Klassiek ballet is een mooie en sierlijke dansstijl die veel uitdaging biedt. Een balletles begint altijd met oefeningen aan de barre en vervolgens zijn er verplaatsende combinaties in het midden en over de diagonaal. Er wordt o.a. gewerkt aan houding, flexibiliteit, kracht en muzikaliteit. Techniek en dansplezier staan centraal.

LesdagLestijdLeeftijd
Zaterdag11.10u.-12.10uGroep 2+3
Woensdag15.35u.-16.35u.Groep 4/5/6 (bijna vol)
Woensdag 16.40u.-17.40u.Vanaf 10 jaar
Woensdag 17.45.u-18.45u.Vanaf 13 jaar

Privé les
Balletles is meestal een groepsactiviteit, maar er is ook de mogelijkheid tot het volgen van één of meerdere privé lessen. Bijvoorbeeld bij heel specifieke wensen, als extra ondersteuning voor het verbeteren/perfectioneren van de techniek of ter voorbereiding op een auditie voor een dansvakopleiding.Vanaf 7 jaar. Datum en tijd in overleg.