Docent

Ballet- en dansschool Bianca Danst staat o.l.v. gediplomeerd dansdocente Bianca Groenewegen van der Weiden.

Het verhaal van Bianca:
Als 4-jarig meisje begon ik in Zoetermeer met balletles. Met tranen ging ik naar binnen en met een lach kwam ik naar buiten. Daarna heb ik jarenlang in Waddinxveen bij Balletschool Marcella gedanst. Hier groeide mijn enthousiasme voor ballet en dans. Ik volgde steeds meer lessen in de week en deed vervolgens auditie voor de vooropleiding van de Rotterdamse Dansacademie (tegenwoordig Codarts). Ik werd toegelaten; wat was ik blij! Daarna volgde en voltooide ik de vakopleiding van de Rotterdamse Dansacademie: een intensieve 4-jarige opleiding op HBO niveau. Heel bewust koos ik indertijd voor de studierichting Docent Dans, aangezien mijn passie voor dans echt bij het lesgeven ligt. Naast de vele dansuren komen hier o.a. ook de vakken didaktiek, pedagogiek, muziek en anatomie aan bod.
Een kleine kanttekening is dat dansdocent helaas geen beschermd beroep is. Wel of geen HBO diploma…een ieder die het leuk vind kan in feite les geven. Dit maakt dat er grote verschillen zijn tussen scholen en docenten.

Over mijn werkwijze: In de lessen die ik geef vind ik het belangrijk dat er een fijne sfeer is waarin ieder individu zich op zijn gemak voelt. Tevens hecht ik waarde aan een stukje persoonlijk contact met de kinderen, cursisten en ouders, omdat er zo ook betrokkenheid en vertrouwen ontstaat.
Ik hoop in alle lessen die ik geef, mijn plezier en mijn passie voor dans/ballet over te dragen. Dat enthousiasme is eigenlijk het uitgangspunt, omdat van daaruit een mooi proces met kleine en grote ontwikkelingen ontstaat. Want uiteindelijk is dat wat ik als docent graag wil: dat mijn leerlingen iets leren, dat je ze ziet groeien en genieten!

Benieuwd naar ervaringen van anderen? Neem een kijkje bij de recensies op deze website of op  www.facebook.com/biancadanst

Bianca is ‘volledig geaccrediteerd’ en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Dansdocent van Dansbelang met ****